Zresetuj ustawienie Zaufaj temu komputerowi na iPhonie lub iPadzie

Twoje urządzenie zapyta, czy ufasz temu komputerowi za każdym razem, gdy podłączasz je do nowego komputera Mac lub PC. Jeśli stukniesz Zaufaj , udostępnia dane temu komputerowi. W dowolnym momencie możesz zresetować ustawienia „Zaufaj temu komputerowi” na swoim iPhonie lub iPadzie.

Dobrze jest zresetować zaufane komputery, jeśli Twoje urządzenie ufa komputerom w miejscu publicznym lub jeśli planujesz pozbyć się własnego komputera. Staraj się unikać ufania komputerom w bibliotece, w pracy lub w szkole.

Dowiedz się, jak zresetować zaufane komputery dla iPhone'a lub iPada poniżej.

Dlaczego mój iPhone lub iPad wymaga, żebym ufał temu komputerowi?

Nie musisz ufać każdemu komputerowi, którego używasz z iPhonem, iPadem lub iPodem touch. W rzeczywistości prawdopodobnie nie powinieneś im wszystkim ufać!

Wyrażając zgodę na zaufanie do komputera, informujesz swoje urządzenie, że można przesyłać dane do iz komputera bez konieczności podawania hasła.

Po nawiązaniu połączenia z nowym komputerem pojawia się alert „Ufaj temu komputerowi”.

Świetnie nadaje się do synchronizowania muzyki, przesyłania zdjęć lub tworzenia kopii zapasowych za pomocą Findera. Ale jeśli ktoś inny użył tego komputera, może zobaczyć całą zsynchronizowaną zawartość, a nawet podłączyć iPhone'a, aby uzyskać dostęp do danych, których nie zsynchronizowałeś.

Wybierz „Nie ufaj”, aby naładować urządzenie

Jeśli chcesz tylko naładować urządzenie, dotknij opcji Nie ufaj, aby zabezpieczyć swoje dane. Twój iPhone lub iPad nadal się ładuje, nawet jeśli nie ufa komputerowi.

Następnym razem, gdy połączysz się z tym komputerem, Twój iPhone lub iPad da Ci możliwość ponownego zaufania mu.

Jak zresetować zaufane komputery na moim iPhonie lub iPadzie?

Wybierz opcję Resetuj lokalizację i prywatność, aby przestać ufać komputerom.

Niestety, nie możesz wybrać poszczególnych komputerów, aby przestać ufać Twojemu iPhone'owi lub iPadowi. Możesz jednak zresetować wszystkie zaufane komputery jednocześnie, resetując ustawienia lokalizacji i prywatności.

Po zresetowaniu ustawień lokalizacji i prywatności przywraca to również różne inne ustawienia do ich stanu domyślnego.

Obejmuje to preferencje usług lokalizacyjnych, a także dostęp do mikrofonu, kamery i Bluetooth przyznany różnym aplikacjom. Każda aplikacja wyświetla monit o ponowne uruchomienie przy następnym jej użyciu.

Zresetowanie ustawień lokalizacji i prywatności na iPhonie lub iPadzie nie powinno usunąć żadnych treści z urządzenia. To powiedziawszy, zalecamy najpierw wykonanie kopii zapasowej, na wszelki wypadek.

Aby zresetować ustawienia lokalizacji i prywatności:

  1. Wybierz kolejno opcje Ustawienia> Ogólne> Resetuj .
  2. Stuknij Resetuj lokalizację i prywatność .
  3. Jeśli pojawi się monit, wprowadź hasło urządzenia.
  4. Potwierdź, że chcesz zresetować ustawienia .
Stuknij Resetuj ustawienia, aby zresetować zaufane komputery.

Co się stanie, jeśli nie mogę zresetować ustawień Zaufaj temu komputerowi?

Jeśli Twój iPhone lub iPad nadal łączy się z komputerami bez pytania o zaufanie, może być konieczne podjęcie bardziej ekstremalnych kroków w celu zresetowania ustawień.

Czasami dzieje się tak, gdy występuje błąd w oprogramowaniu operacyjnym urządzenia. Ale może się to również zdarzyć, gdy używasz szczególnie starej wersji systemu iOS.

Wykonaj poniższe czynności, aby to naprawić.

Krok 1. Zresetuj ustawienia sieciowe w urządzeniu

Spowoduje to wymazanie wszystkich haseł Wi-Fi zapisanych na telefonie iPhone, iPadzie lub iPodzie touch. Powinien również zresetować ustawienia zaufanego komputera.

  1. Wybierz kolejno opcje Ustawienia> Ogólne> Resetuj .
  2. Stuknij Resetuj ustawienia sieciowe .
  3. Jeśli pojawi się monit, wprowadź hasło urządzenia.
  4. Potwierdź, że chcesz zresetować ustawienia sieciowe .
Nie resetuj ustawień sieciowych, chyba że możesz ponownie połączyć się z Wi-Fi.

Krok 2. Zaktualizuj system iOS lub iPadOS do najnowszej wersji

Apple często wydaje nowe aktualizacje oprogramowania, aby załatać istniejące problemy. Zaktualizuj oprogramowanie, aby mieć pewność, że masz najnowsze poprawki.

  1. Podłącz telefon iPhone, iPada lub iPoda touch do działającej sieci Wi-Fi.
  2. Wybierz kolejno opcje Ustawienia> Ogólne> Aktualizacja oprogramowania .
  3. Pobierz i zainstaluj wszystkie dostępne aktualizacje dla swojego urządzenia.
Zaktualizuj swoje urządzenie do najnowszej wersji oprogramowania.

Krok 3. Usuń całą zawartość i przywróć urządzenie

W skrajnych przypadkach może być konieczne całkowite wymazanie urządzenia i przywrócenie go z kopii zapasowej. Ten krok z pewnością zresetuje zaufane komputery, ale może też być dość czasochłonny.

Pamiętaj, aby najpierw utworzyć nową kopię zapasową telefonu iPhone, iPada lub iPoda touch. Następnie wykonaj poniższe czynności, aby go usunąć.

  1. Wybierz kolejno opcje Ustawienia> Ogólne> Resetuj .
  2. Stuknij opcję Wymaż całą zawartość i ustawienia .
  3. Wybierz kopię zapasową, a następnie wymaż urządzenie.
  4. Jeśli pojawi się monit, wprowadź kod dostępu i hasło Apple ID.
  5. Potwierdź, że chcesz wymazać [Twoje urządzenie] .
  6. Po ponownym uruchomieniu urządzenia postępuj zgodnie z instrukcjami konfiguracji, aby odzyskać kopię zapasową.
Utwórz kopię zapasową urządzenia, zanim je skasujesz.

Co się stanie, jeśli mój iPhone ciągle prosi o zaufanie temu komputerowi?

Niektórzy z was mogą doświadczać odwrotności tego problemu. Zamiast martwić się, że Twój iPhone lub iPad ufa komputerom publicznym, za każdym razem, gdy próbujesz ich użyć, musisz ufać tym samym komputerom.

Gdy raz powiesz swojemu urządzeniu, aby zaufało komputerowi, nie powinno ono ponownie pytać, chyba że zresetujesz ustawienia.

Ale jeśli to się zdarza - lub jeśli Twoje urządzenie nigdy nie zgodziło się zaufać Twojemu komputerowi - możesz to naprawić, korzystając z poniższych wskazówek.

Te wskazówki działają również wtedy, gdy urządzenie ciągle pyta „Czy chcesz zezwolić temu komputerowi na dostęp do informacji w iPhonie?”

Krok 1. Użyj autentycznego kabla do podłączenia urządzenia

Tanie kable ze złącza Lightning na USB nie działają zbyt dobrze po podłączeniu urządzenia do komputera. Możesz również napotkać problemy, jeśli używany kabel jest uszkodzony.

Upewnij się, że używasz oficjalnego kabla ze złącza Lightning na USB firmy Apple MFi. I upewnij się, że nie jest postrzępiony, zagięty ani uszkodzony w żaden inny sposób.

Upewnij się, że używane akcesoria mają certyfikat MFi.

Krok 2. Wypróbuj inny port USB w komputerze

Jeśli w porcie USB komputera znajdują się zanieczyszczenia, mogą one przeszkodzić w przesyłaniu danych z urządzenia. Świeć tam latarką i użyj sprężonego powietrza, aby pozbyć się wszystkiego, co nie należy.

Powinieneś także przetestować inny port USB w swoim komputerze. Jeśli to zadziała, istnieje szansa, że ​​pierwszy wypróbowany port jest uszkodzony.

Przetestuj inny port USB w komputerze.

Krok 3. Użyj polecenia terminala, aby ominąć monity zaufania

Jeśli nic innego nie działa, możesz całkowicie wyłączyć monit Zaufaj temu komputerowi na komputerze Mac. Nie polecam tego, ponieważ zmniejsza to bezpieczeństwo danych, ale możesz spróbować, jeśli nic innego nie działa.

Uważaj na wprowadzanie poleceń terminala, które znajdziesz w Internecie. Jeśli błędnie wpiszesz polecenie - lub wpiszesz błędne polecenie poprawnie - możesz spowodować nieodwracalne uszkodzenie systemu operacyjnego.

Zanim przejdziesz dalej, wykonaj kopię zapasową komputera Mac i telefonu iPhone, iPada lub iPoda touch. Następnie postępuj na własne ryzyko.

Użyj tych poleceń, aby wyłączyć monit Zaufaj temu komputerowi:

  1. Otwórz Terminal na komputerze Mac.
  2. Wpisz następujące polecenie, aby wyłączyć monit Zaufaj temu komputerowi:

    
sudo killall -STOP -c usbd

  3. Wprowadź hasło administratora komputera Mac i naciśnij klawisz Enter .
  4. Aby ponownie włączyć monity Zaufaj temu komputerowi, wpisz:

    
sudo killall -CONT -c usbd

  5. Wprowadź hasło administratora komputera Mac i naciśnij klawisz Enter .
Użyj terminala, aby ponownie włączyć żądania zaufania po zakończeniu.

Upewnij się, że wiesz, jak synchronizować urządzenia z Cataliną

Po zresetowaniu ustawień Zaufaj temu komputerowi na iPhonie lub iPadzie musisz zaufać swojemu komputerowi, zanim będzie można zsynchronizować lub ponownie wykonać kopię zapasową.

Ponieważ Apple zaprzestało obsługi iTunes, musisz teraz użyć Findera, aby zsynchronizować i utworzyć kopię zapasową swoich urządzeń. Daj nam znać, jak sobie radzisz w komentarzach!

Najnowsze posty